Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

San Gimignano is een middeleeuws stadje in de provincie Siena van de Toscane. De plaats trekt veel toeristen, vooral vanwege de bijzondere middeleeuwse architectuur. San Gimignano is bekend om zijn dertien torens die het silhouet van de stad domineren. Deze zijn in de 12de en 13e eeuw door rivaliserende rijke families opgetrokken. De torens deden dienst als woning en versterking, maar vooral als prestigeobject. Op haar hoogtepunt had de stad zo'n 70 torens.
In de late middeleeuwen was deze stad erg welvarend omwille van diens ligging aan de pelgrimsroute naar Rome. de pestepidemie van 1348en later de omlegging van de pelgrimsroute betekenden de economische ondergang en het behoud van zijn middeleeuwse karakter. Alle straatjes gaan opwaarts naar het hoogste punt.
In 1990 is het historische centrum van San Gimignano opgenomen in de lijst van werelderfgoederen van UNESCO. San Gimignano is een van de bestbewaarde middeleeuwse stadjes van Toscane en het is daardoor tevens een van de drukstbezochte.

Camperplaats, op 2 km van het stadje, vanaf de camping gaat een bus naar het centrum. Het servicestation is voor de camping.

Camperplaats San Gimignano
Santa Lucia
GPS N 43.45194 E 11.05471
www.comune.sangimignano.si.it

Bijzonderheden terrein Bewaakte camperplaats
Reserveren mogelijk nee
Prijs € 15.00 per dag
Faciliteiten water tanken en lozen, legen chemisch toilet, stroom (beperkt)
Huisdieren toegestaan
Het hele jaar geopend