Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

Camperplekken in Leerdam - apr. 2012
Toeristen die Leerdam met een camper willen bezoeken, kunnen vanaf april 2012 gebruikmaken van zes camperplaatsen. Op drie locaties kunnen zij drie etmalen in de ‘glasstad’ verblijven. De zes plaatsen zijn in april officieel door de gemeente geopend.
Naast de twee camperplaatsen bij de jachthaven De Oude Horn kunnen campergasten ook terecht op de twee plaatsen op het parkeerterrein aan de Lingedijk tegenover de Groenzoomflat en op de parkeerplaats aan de Lingedijk bij de glasfabriek. Albert Folkerts van CamperVaria ging op de bewuste plekken kijken.

De Jachthaven in Leerdam
De Jachthaven van watersport vereniging de Oude Horn biedt volop faciliteiten aan watersporters tegen eerlijke prijzen. Het centrum is op loopafstand van de haven. De omliggende horeca verzorgt een gevarieerd aanbod. De twee geopende camperplaatsen bieden met veel faciliteiten en geven een prachtig uitzicht op de naastgelegen haven.

Watersport vereniging De Oude Horn
Sundsvall 1, 4141 MP Leerdam
Tel: 0345 613894 en www.wsvdeoudehorn.nl

Tegenover de Groenzoomflat in Leerdam
De Groenzoomflat aan de Lingedijk stond jaren bekend als het lelijkste stukje Leerdam, niet echt een aanrader dus. Maar tegenwoordig is de verouderde flat aangepast aan de moderne wensen en dat scheelt een hoop. Op de parkeerplaats zijn 2 camperplaatsen beschikbaar voor maximaal 3 x 24 uur.
De plaatsen liggen aan weerskanten van een kunstwerk en er zijn een paar bankjes geplaatst met uitzicht over de Linge. Het Nationaal Glasmuseum ligt er vrijwel naast. De plekken zijn gratis maar er zijn verder geen voorzieningen.

Parkeerplaats Glasfabriek in Leerdam
Op de parkeerplaats aan de Linge, ter hoogte van de glasfabriek, zijn eveneens 2 camperplaatsen te vinden. Maar in onze optiek is dit geen aanrader. Het lawaai van de glasfabriek die volcontinue draait, af- en aan rijdende vrachtwagens die ook een plekje moeten vinden op dezelfde parkeerplaats, vinden zij geen aanbevelingen.