Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

2016 - Camper van het Jaar 2016

De Bürstner Ixeo it 680 G is gekozen tot Camper van het jaar 2016. Zoals gebruikelijk werd de winnaar bekend gemaakt tijdens de opening van de Caravana in Leeuwarden op 21 januari jl. De Ixeo it 680 G trok vooral de aandacht van de jury vanwege het volledige geïntegreerde hefbed in deze, nauwelijks, 7 meter lange camper.

Juryrapport
Is het een camper zonder vast bed? Je zou het zomaar kunnen denken als je binnenstapt in de award winnende Bürstner maar bij nader onderzoek blijkt er toch een bed aanwezig. Een zeer onopvallend hefbed, in lengterichting, dat zich boven de zitgroep bevindt. Het is volledig geïntegreerd in het interieur, compleet met nep-dakluik met een lamp erin, boven de tafel. Je moet het maar even bedenken. Het is deze vondst, in combinatie met een brede toegangsdeur en een doordachte garage, waardoor camperbouwer Bürstner de prijs Camper van het Jaar 2016 in ontvangst mocht nemen.

Het hefbed wordt met een druk op de knop elektrisch in beweging gebracht. De bovenkastjes blijven waar ze zijn. Het 2 meter lange en 1.38 meter brede bed, kiest z’n weg er zonder haperingen tussendoor totdat het de stoelen van de luxe zithoek raakt. Bij een volgende druk op de knop verdwijnt het bed weer in het plafond om plaats te maken voor de zithoek die ruimte biedt aan de bewoners en veel aanloop want er is plek genoeg voor een paar gasten aan tafel. Onder het bed is een indrukwekkende stahoogte van 1.95 m. Wat verder door de jury wordt gewaardeerd is de ruime badkamer, met toilet en douche.

De prijswinnaar heeft een panorama raam, een prachtige L-vormige keuken met een hoge koelkast en handige centrale deurvergrendeling voor alle deuren en bagagekleppen.

In de verkiezing ‘Camper van het Jaar’ neemt de jury alle campermodellen mee die in dat modeljaar nieuw of sterk vernieuwd zijn verschenen. De consumentenprijs moet op het moment van de jurering bekend zijn. Innovatie levert extra waardering op.
De vakjury van de verkiezing ‘Camper van het Jaar 2016’ bestond uit: Wim de Roos – SERV-Media, Niek Schenk - Algemeen Dagblad, Kees Witvliet – CamperCake, Trudy Fraterman – ervaringsdeskundige en Mathijs de Winter – hoofdredacteur kamperen.

Winnaars voorgaande jaren

2015 LMC Explorer 585

2014 Bürstner Brevio t645

2013 Roller Team Livingstone 255

2012 Carthago C-Tourer

2011 LMC Explorer I 698 G