Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

Zalm en groenten van de grill

9 september 2009

Zalm en groenten van de grillIn de caravan, vouwwagen of tent, we willen iedere dag graag lekker eten. Met de heerlijke recepten van Koken op de Camping van Louise Olivier gaat dat zeker lukken.

Kampeergeheimen
“Is kamperen nu creperen of genieten?” Onlangs werd deze oproep in de Telegraaf gedaan om je kampeergeheimen, goede en slechte, te delen met de lezers van de reisrubriek Checkpoint. Dat zette mij meteen aan het denken waarom ik kamperen nu eigenlijk zo leuk vind.
Ik geniet eigenlijk het meest van het hele natuurgebeuren en de vrijheid. Thuis merk je vaak zo weinig van de geuren en kleuren van de natuur. De geur van nat gras in de ochtend en vochtige aarde in de avond. De kleuren van zonnebloemen en wuivend graan. Wakker worden van het zingen van de vogels. De rust die er over je komt als je na een dag vol zonneschijn voor je tent zit. Je hoort een tijdje het geroezemoes van je buren en dan wordt het langzaam stil en donker om je heen en ineens zie je die onmetelijke sterrenhemel, die wij thuis nooit meer zien of registeren.
Je maakt ook makkelijker contact met de mensen om je heen. Op de afwasplaats, waar je, na de luxe van de vaatwasser thuis, ineens weer de charme van afwassen in een teiltje ontdekt, terwijl je een praatje maakt of luistert naar de verhalen van je medekampeerders. Je wisselt tips uit: over de omgeving, over mooie routes, over ervaringen met andere campings en aanbevolen landstreken. Dat miste ik altijd bij vakanties in appartementen, waar je zittend op je piepkleine balkonnetje geen idee had wie je buren nu eigenlijk waren en het hangen op je hotelkamer met naar boven gesmokkelde flessen wijn en zoutjes vond ik ook nooit ideaal.
Ook is het prettig om je eigen (t)huis bij je te hebben. Je wereld is bijna zonder stress omdat het zoveel overzichtelijker is. Makkelijke kleding, die je snel kunt wassen, geen TV, geen telefoon en geen krant. Gewoon rust en genieten.
En dan het eten. Wij zijn tegenwoordig van alle gemakken voorzien. Je kunt kiezen uit de meest comfortabele kooktoestellen met meerdere pitten, houtskool barbecues, elektrische grills en de onovertroffen skottelbraai. Je kunt het net zo leuk en lekker maken als je wilt en mannen vinden koken op de camping vaak zo leuk dat ze het graag van hun vrouwen overnemen. Niks creperen dus, maar ongestraft genieten.

En omdat bij al dat genieten ook een beetje gezond geen kwaad kan heb ik het volgende gerecht gekozen, waarbij zelfs de aanblik al een lust voor het oog is. En dan heb je het nog niet eens geproefd.

Zalm en groenten van de grill

  • Ingrediënten
  • 1 rode paprika            
  • 1 courgette
  • 1 groene paprika       
  • 1 rode ui
  • 1 flinke moot zalm     
  • blokjes feta kaas

Bereiding
Vet de grillplaat van de skottelbraai licht in met olijfolie. Snijd de paprika’s in stukken, de ui en courgette in ringen en de zalm in 4 gelijke stukken. Grill nu, onder regelmatig keren, alles gaar op de grillplaat. Tenslotte leg je nog wat blokjes feta op de stukjes paprika.
Lekker met wat sausjes en rijst of krieltjes.

Tekst Louise Olivier, www.kokenopdecamping.nl / foto Patricia Trompet