Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

VB Airsuspension

11 november 2013

Het verhaal van VB-Airsuspension in Varsseveld zou een hele technische kunnen zijn boordevol natuurkundige bevindingen over demping en vering maar veel leuker is het om te lezen dat de producten van VB-Airsuspension zorgen voor optimaal rijcomfort, perfecte wegligging en verhoogde veiligheid van uw camper.

De meeste campers worden ‘af fabriek’ geleverd met mechanische veersystemen. VB-Airsuspension ontwikkelt, produceert en verkoopt (lucht)veersystemen voor campers en bedrijfswagens die bijdragen aan de verhoogde stabiliteit en veiligheid bij zijwind, in bochten én bij onverwachte gebeurtenissen zoals een plotselinge uitwijkmanoeuvre. Dankzij de constante rijhoogte van het luchtveersysteem stuurt uw camper voorspelbaar en stabiel. De VB-FullAir 2-, 3- of 4-corner regelsystemen zorgen er bovendien voor dat de camper altijd de juiste rijhoogte heeft ongeacht de belading en scheefhangen wordt op deze manier voorkomen.

De VB-FullAir is voorzien van verschillende handige functies die het gebruiksgemak van de camper enorm vergroten. Zoals de auto level, een digitaal waterpas die met een enkele druk op de knop de camper volautomatisch waterpas zet. De veerpontfunctie zorgt dat de camper automatisch zakt op de vooras en heft op de achteras. Dit verhoogt de bodemvrijheid aan de achterkant waardoor een veerpont gemakkelijker op- en afgereden kan worden. Voor het optimaal legen van de verschillende tanks is de water afvoerfunctie. Het laat de camper eenvoudig naar één kant hellen. De garagefunctie laat de camper zakken op de achteras en heffen op de vooras waardoor de garage eenvoudiger te beladen is.
Door de mogelijkheid om de camper te heffen of te laten zakken wordt het in- en uitstappen gemakkelijker.
De luchtveringsystemen zijn uitgevoerd met een handige afstandsbediening.

Het is mogelijk een specifieke veereigenschap te wijzigen. Hiervoor heeft VB-Airsuspension VB-CoilSpring (schroefveren) en VB-SemiAir (hulpluchtvering) in het programma. Naar wens kan de vering worden aangepast. Met de VB-CoilSpring kan de veerkracht worden vergroot, om doorslaan van as te voorkomen. Bij doorslaan raakt het aanslagrubber de eindaanslag, hetgeen stug veergedrag en bonkende geluiden veroorzaakt. Het aanslaan van de as veroorzaakt onwenselijk rijgedrag en kan schade aan onderstel en opbouw van de camper veroorzaken. Afhankelijk van het gebruik van de camper kan een type VB-CoilSpring worden gekozen.
Met VB-SemiAir kan de vering, met variabele veersterkte, worden ondersteunt. Eenvoudig kan veerkracht, door de berijder worden aangepast. De VB-SemiAir kan per zijde worden afgesteld, een geringe scheefstand van de camper kan worden gecorrigeerd. De sets zijn voertuigspecifiek, bedienen is kinderspel. Met de VB-SemiAir en de VB-CoilSpring worden rijhoogte en stabiliteit van de camper verhoogd. De systemen worden via het partnernetwerk van VB-Airsuspension aangeboden.

De producten van VB Airsuspension worden ontwikkeld in samenwerking met verschillende voertuigfabrikanten en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen van deze merken.

VB-Airsuspension, Frankenweg 3, 7051 HV Varsseveld
Tel: 0315 241075 en www.vbairsuspension.nl