Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

Truus

9 september 2009

Door Mariëtte Bos
Het was een grote schok toen mijn lief vertelde over zijn relatie met Truus. Hij zat vol van Truus. Hij vroeg zich af hoe hij het voorheen had gered zonder Truus. Truus had zoveel kwaliteiten, Truus was geweldig! Ik voelde me na al die jaren lief en leed delen, sokken wassen, stoffen, stofzuigen en aardappels schillen flink tekort gedaan. Wat had zij wat ik niet had?

Nou, op de eerste plaats is Truus slim, ze weet echt alles, dat is snel duidelijk. Niet dat ik mezelf dom vind, maar aan Truus kan ik niet tippen. Daarbij heeft Truus een zoetgevooisde stem, die een streling voor zijn oren is. Mijn stem heeft hij al zo vaak gehoord dat daar het verrassende wel af is. Maar veel belangrijker, Truus is snel, super snel. Zo snel, daar kan ik echt niet tegenop. En dat steekt, ik zeg het eerlijk.

Truus werd onderdeel van ons leven, of ik het nu leuk vond of niet. Truus was overal waar manlief en ik onderweg waren en naar mij werd, van de ene op de andere dag, niet meer geluisterd. Met de wegenkaart opengevouwen op de knieën deed ik nog wel eens een dappere poging, maar als Truus het zwoele verzoek deed toch vooral rechts te gaan waar ik naar links wilde, volgde hij haar blind. Mijn navigatiekwaliteiten werden altijd al in twijfel getrokken, want volgens manlief kunnen vrouwen dat nu eenmaal niet, en sinds de komst van Truus zat ik er volledig voor spek en bonen bij. Uitgerangeerd…

Deze zomer is gebeurd waar ik inmiddels al jaren op zat te wachten. Steeds vaker liet Truus steken vallen en hoewel het met de mantel der liefde werd bedekt en er naar verzachtende omstandigheden werd gezocht: nieuwe weg, nieuwe rotonde, enz, was daar, zomaar ineens, de druppel die de emmer liet overlopen. Truus liet ons bijna 80 km omrijden en dat was de limit. Ook de kinderen voelden de spanning oplopen. Dochter vatte de uiterst gevoelige situatie kort en bondig samen: “Geef maar toe pap, Truus is niet met haar tijd meegegaan. ’t Is tijd om afscheid te nemen!”
Het doet hem vast wel pijn, maar het is niet anders. Binnenkort kopen we een nieuw navigatiesysteem. Eén ding weet ik zeker, we kiezen voor een mannenstem. De keus is groot, Ali Osram, Bert Visscher, Bassie & Adriaan, ook leuk, Jochem Myjer of de voetballers Johan, Frank, Ronald of Louis. Het maakt mij helemaal niets uit. Alles beter dan Truus. Wie vertrouwt nu een vrouw met een wegenkaart, dat is vragen om problemen!