Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

Tijdlijn

7 juli 2013

Door Mariëtte Bos - maart 2013
We kwamen elkaar tegen tijdens de vakantie, de vonken sloegen over en dat was dat. Mijn lief en ik zijn inmiddels heel veel jaren verder maar de basis is en blijft een onvervalste vakantieliefde. Twee jaar later gingen we samen op vakantie. Het was het begin van een vakantie tijdlijn waarop ik met bijzonder veel plezier terugkijk.

Het begon met een flinke portie overmoed, twee veel te grote rugzakken, twee treinkaartjes en veel te veel kilo’s die mee ‘moesten’ naar Luxemburg. Een jaar later volgde een krakkemikkige auto, een door de ouders opgedrongen Reis- en Kredietbrief en een geleend tentje. Daarna volgde de aanschaf van een eigentijdse piramidetent waarmee we jaren achtereen richting het zonnige zuiden trokken. Vanwege het uitbreiden van ons gezin was het tijd voor een groter onderkomen. Het werd een degelijke bungalowtent die we neerzetten op een bosrijke kindvriendelijke camping op 15 km vanaf ons huis. We maakten er vrienden en besloten dat de kinderen na vijf jaar groot genoeg waren voor meer vakantie kilometers. De auto had plaats gemaakt voor een meer solide exemplaar en de bungalowtent maakte plaats voor een tent op wielen, we schaften een vouwwagen aan. Een meegroei exemplaar, zo bedachten we, dit model zou jarenlang voldoen aan onze vakantiewensen. En dat deed het. Beide kinderen sliepen in de bijgeleverde onderhangtentjes, later hingen we slaapcabines in de voortent en een paar jaar daarna verhuisden ze naar kleine tentjes naast de vouwwagen.
De luifel maakte ik eigenhandig een volle meter dieper, de voortent wanden maakten we oprolbaar, de matrassen werden vervangen voor dikkere en de vouwwagen deed precies dat wat wij er van hadden verwacht; meegroeien met ons gezin.

Toen dochter 20 jaar ging ze voor het eerst met vrienden op vakantie en toen zoon 18 was meldde hij dat het zijn laatste kampeervakantie met ons zou zijn… Mijn man had binnen een halve minuut bedacht dat dat voor hem het afscheid van de vouwwagen betekende. Ik kwam nog met wat tegenargumenten maar de teerling was geworpen.
Bij thuiskomst sopten we de vouwwagen grondig uit, stopten alle accessoires in kistjes en plaatsten mooie foto’s op Marktplaats. Een half uur later hadden we het eerste bod en een week later reed de nieuwe eigenaar met onze, waarschijnlijk veel te goedkoop verkochte, vouwwagen de straat uit. Ik moest even slikken, niet om de vouwwagen, maar omdat er zojuist een periode was afgesloten.
We zijn inmiddels een half jaar verder en het gaat goed met mij. Dank u.

Het sluiten van één deur opent vele andere en onze vakantieplannen buitelen over elkaar heen. Er is geen lijn in te bepalen en de sky is the limit. Toch was daar ineens een concreet plan. Mijn man en ik gaan een rondreis maken langs Toscaanse campings. Eind goed al goed.

En toen kwam het bericht dat ik op de Vakantiebeurs een reis naar Hongkong heb gewonnen...