Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

Polyplastic

11 november 2010

Regelmatig bezoekt CamperVaria diverse camperbedrijven om te zien hoe het bedrijf georganiseerd is en wat het te bieden heeft. Van campermerken tot campingshop en van koffiecorner tot kinderhoek.

Polyplastic is Europees marktleider op het gebied van de productie en verkoop van acrylglasvensters en bestaat al 60 jaar. Acrylglas wordt gebruikt wanneer standaard en speciale vensters met een laag gewicht en optimale (zicht)kwaliteit en stabiliteit gewenst zijn, bijvoorbeeld bij caravans en campers, waarbij het gewicht een grote rol speelt. Acrylglasvensters zijn te vinden in alle zij- en achterwanden van campers en caravans. Het voorvenster wordt vervaardigd van veiligheidsglas, dat is wettelijk zo bepaald.
De talrijke mogelijkheden op het gebied van modellering, design, isolatie en beveiliging, specialiteiten van Polyplastic, zijn de belangrijkste redenen waarom acrylglas zo succesvol is.

Polyplastic houdt alles in eigen hand, van de productie van de grondstof acrylglas tot en met de fabricage van de afzonderlijke venstersystemen. De grootste afnemer is de industrie voor campers en caravan, waaraan voornamelijk uitstelbare vensters en vensters met een aluminium kader worden geleverd. Daarnaast produceert Polyplastic vensters voor paardentrailers en deuren, en speciale producten zoals grote scheidingswanden.
Anno 2010 heeft Polyplastic zich, met bijna 200 medewerkers en een compleet netwerk van Europese vertegenwoordigers, ontwikkeld tot de belangrijkste leverancier van standaard en op maat gemaakte venstersystemen voor campers en caravans.
De productie van acrylglas vindt plaats in Tholen, de hoofdvestiging van het bedrijf staat in Rotterdam.

Tot 2 jaar geleden leverde Polyplastic uitsluitend vensters in grote partijen aan fabrikanten van campers en caravans. De fabrikant leverde de vensters aan de dealer, die daarmee de particuliere klant bediende. Door deze omslachtige manier van bevoorraden liepen de wachttijden voor de particuliere klant op tot minimaal 6 weken. Vervelend als je op een raampje voor je camper zit te wachten en onnodig bovendien.
Dat moest beter en sneller en om die reden werd 2 jaar geleden de afdeling PASS (Polyplastic After Sales) opgericht door de heer Gerard Leppers. Hij vertelt hoe in een korte tijdsspanne de lijnen zijn aangepast waardoor nu rechtstreeks aan de dealer wordt geleverd. Vandaag de dag kan Polyplastic binnen 24 uur uit voorraad leveren.

Polyplastic zegt nooit in principe nooit nee. Ze garanderen levering van vensters voor alle campers en caravans die ooit zijn gemaakt(!) Dat vraagt om uitleg. De voorraad omvat 25.000 vensters en is een venster onverhoopt niet meer te leveren dan wordt het desgewenst op maat gemaakt. Dat daarmee de wachttijd oploopt en dat er aan een op maat gemaakt venster een ander prijskaatje hangt dan aan een standaard venster zal niemand verbazen.
Leverde Polyplastic After Sales & Service, kortweg PASS, 2 jaar geleden 10 vensters per dag aan de verschillende dealers, anno 2010 gaan er per dag 400 vensters de deur uit richting een netwerk van 1350 dealers.
Polyplastic ontwikkelt en levert veel verschillende soorten vensters. Vaste en uitstelbare vensters, helder of getint en dubbelwandige isolatievensters. Opvallend is verder de productie van speciale handgreepjes waarmee een venster inbraakveilig op de ontluchtingsstand kan worden gezet. Een van buiten niet te bereiken knopje op het handgreepje voorkomt dat vingervlugge inbrekers hun slag kunnen slaan.
Zelfbouwers kunnen terecht in de 200 m2 grote showroom. Zij worden van alle gevraagde informatie voorzien en kunnen vervolgens via de dealer de gewenste vensters bestellen.
 

Polyplastic, Vlaardingweg 98, 3044 CK Rotterdam
Adres Showroom: Strickledeweg 27, 3125 AT Schiedam (t.o. Polyplastic)
Tel: 010 2381020 en www.polyplastic.nl