Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

Mannendroom

6 juni 2010

Door Mariëtte Bos
In economisch lastige tijden zijn beursorganisaties en standhouders meer dan ooit gericht op bezoekcijfers. Hoeveel mensen passeren de poortjes, hoeveel hebben de wens iets te kopen en wat pakt de meeste aandacht.
Inmiddels kijkt de organisatie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht terug op een hoopgevende beurs. De bezoekcijfers liepen 10% achter op die van vorig jaar maar zij die de beurs wel bezochten zijn weer helemaal up to date want ontwikkelingen en noviteiten waren in overvloed aanwezig. De dip waarin de kampeermarkt zich bevindt noopt fabrikanten tot creativiteit.

Doordat er steeds vaker wordt gekozen voor lichte auto’s is het noodzakelijk lichtere caravans te produceren. Dat heeft Bürstner goed begrepen. Zij maken de caravans niet groter, maar gebruiken de inwendige ruimte efficiënter, bijvoorbeeld met een hefbed.
Efficiëntie was ook de doelstelling van de makers van de kleine Gobanna 1200. Een ultracompacte lichtgewichtcaravan van 375 kg waarin toch alles is te vinden wat een doorsnee caravan ook biedt. Alles, behalve ruimte natuurlijk, daarom wordt het ook een ultracompacte caravan genoemd.
Veel belangstelling was er ook voor de opblaasbare tent van Karsten op de composietbodem van Biod. De composiet die ze gebruiken voor het gieten van Biod caravans lijkt ook goed toepasbaar voor de bodemplaat van een aanhanger: lichtgewicht, loeisterk en multifunctioneel. Je kunt er een zeilboot of motoren op vervoeren maar ook een grote Karsten opblaasbare tent. Vastgemaakt aan de bodem ontvouwt een elektrische pomp binnen 5 minuten de ruime tent. Geen haring of tentstok komt er aan te pas. De belangstelling is groot maar ondanks de doordachte constructie blijft het een tent.
De mannen camper van Sunlight is daarentegen van alle gemakken voorzien. Mannengemak want met deze camper vervult fabrikant Dethleffs mannenwensen. Met een muziekinstallatie om u tegen te zeggen, een dakterras om mooie meiden te spotten, deuren die breed genoeg zijn om binnen te stappen met in iedere hand een krat bier en een ruime koelkast waar de kratten in zijn geheel in passen is dit volgens Dethleffs de droom van iedere man! De eethoek heeft plaats gemaakt voor een bar en de keuken is verworden tot een biertap met magnetron, grill en een vlakscherm tv. Achterin de camper vinden we een stoere zithoek bekleed met koeienleder en erboven hangt een uit de kluiten gewassen discobol en een tweede vlakscherm tv over de hele breedte van de camper. De bijbehorende boxen zorgen voor voldoende decibellen om de hele camping weg te jagen. Dit is waar echte mannen van dromen!
En hoewel dat natuurlijk nog maar de vraag is trok deze testosteroncamper volop de aandacht en heeft Dethleffs met deze Sunlight met een knipoog de talloze mogelijkheden van een camper onder de aandacht gebracht van een groot publiek.