Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

Man Cave

6 juni 2010

Door Mariëtte Bos
Zo geëmancipeerd als de dames zijn, zo onderdrukt voelen de mannen zich. Het kwam voorbij in De Wereld Draait Door en als Matthijs het aandacht geeft dan is het hot. Hotter dan hot, want ook, veel te mooie man, Arie Boomsma is als deskundige op bezoek. Hij vertelt over de behoeften van de man die door de emancipatie helemaal in de verdrukking zijn gekomen. Nu dames precies weten wat ze willen en nog veel beter wat ze niet willen kunnen mannen niet meer zichzelf zijn. Er is geen plaats meer in huis om te boeren, te scheten en onderuit gezakt in je kruis te krabben. Dat gaat even goed maar onderdruk je dit soort ‘behoeften’ te lang dan gaat het mis weet Arie. Mannen met verwrongen zelfbeelden en ingehouden emoties zijn het gevolg. En terwijl het vijf voor twaalf is en er steeds meer moderne mannen op de divan van de psychiater liggen te zoeken naar zichzelf is daar gelukkig ook al de oplossing. De Man Cave. Een plaats in huis waar de man de baas is en zich van niets en niemand iets hoeft aan te trekken. Hij zuipt er bier, geeft er lucht aan een onvermijdelijke en royale boer, vreet 10 frikadellen en bladert er al kruiskrabbend door de playboy. En het belangrijkste van al, hij hoeft niet uit te leggen waarom hij dit doet. The place to be voor de moderne man!
Het initiatief vindt navolging en een heuse site in inmiddels on line. De merchandising kan niet achterblijven en T-shirts, placemats en bierglazen met een holbewoner met een knots losjes over de schouder, zie ik op mijn computerscherm voorbij komen. Het is geweldig dat voor zoveel verdwaalde mannen de oplossing nabij is. En het lijkt zo eenvoudig!
Haal de logeerkamer leeg, hang posters aan de muren van blote pin ups, zet een koelkast vol bier in de hoek en een grote asbak op tafel. Is er geen logeerkamer voorhanden, wanhoop dan niet. Had u het zelf nog niet gecombineerd dan doe ik dat voor u. De testosteron camper van Sunlight! Dacht ik kort geleden nog dat Dethleffs met deze mannencamper de talloze mogelijkheden van een camper onder de aandacht bracht van een groot publiek. Nu weet ik beter. Het is de redding van het mannelijke deel van onze natie.
Met dank aan Dethleffs: de Man Cave op wielen!