Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

Kip Jalfrezi uit India

5 mei 2012

Lekker eten op vakantie. Het is een probleem voor veel mensen. Dat blijkt uit de 400.000 bezoekers, die gemiddeld per jaar de site kokenopdecamping.nl bezoeken. Iedereen wil graag iedere avond een geslaagde maaltijd op de campingtafel zetten. Het moet zonder veel moeite en tijd te bereiden zijn en dan is variatie meer dan welkom.
Ik kan mij mijn eerste familievakantie naar Italië nog herinneren. In een tijd, waarin het fenomeen grote supermarkt nog onbekend was. Alle boodschappen werden in een markthal gedaan, waar mijn vader uit al die vreemde producten het meest vertrouwde koos. Dat resulteerde erin dat wij 2 weken lang, om en om, sperziebonen en sla aten. Ik heb er niet onder geleden, maar mijn oma wel, denk ik. Die had de schone taak om voor 9 (!) personen al die sperziebonen schoon te maken.
Gelukkig is onze kennis van buitenlandse producten in de loop der jaren behoorlijk toegenomen. Wij hebben zoveel keus. Het probleem is nu, die op een gevarieerde manier om te zetten in steeds weer een ander gerecht. Aan die vraag voldoet kokenopdecamping.nl. U vindt er 1000 recepten in allerlei categorieën.
In het begin printte ik al mijn favoriete recepten uit, maar na verloop van tijd waren die veranderd in een beduimeld stapeltje papier met vetvlekken. Zo ontstond het idee de recepten te bundelen in twee handzame receptenboekjes.
En nu lanceren wij ons 3e boekje, ‘Camping-recepten’, met de meest populaire recepten van de afgelopen 10 jaar. Bij het ordenen van deze recepten viel het op hoe geweldig creatief, vindingrijk en culinair onze bezoekers zijn. Met ‘Camping-recepten’ lukt het om iedere vakantiedag een feestmaal op tafel te zetten.

Dit kiprecept is een culinair hoogstandje uit ‘Camping-recepten’.

Kip Jalfrezi uit India voor 4 personen
Ingrediënten
4 kipfilets                        1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook       1 rode peper, zonder zaadjes
1 theelepel komijn        1 blik tomaatblokjes
1 theelepel koriander   ½ theelepel chilipoeder
1 theelepel kurkuma    200 gram peultjes
1 theelepel gemberpoeder 25 gram verse koriander
25 gram roomboter       6 worteltjes, geraspt
een handje rozijnen      basmatirijst

Bereidingswijze
Kook de peultjes beetgaar. Snijd de kipfilets in reepjes en het pepertje in ringetjes. Fruit ui, knoflook en pepertje 2 minuten op zacht vuur in wat olie. Braad de reepjes kip aan. Voeg kurkuma, chilipoeder en wat zout toe. Giet het blik tomaatblokjes erbij en laat de kip 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Voeg boter, gemalen komijn, korianderpoeder, gemberpoeder en blaadjes koriander toe. Laat het gerecht nog 10 minuten zonder deksel sudderen.
Serveer het met de peultjes en de gekookte basmatirijst, waar je wortel en rozijnen aan toevoegt, nadat je de rijst hebt afgegoten.

Tekst en foto Louise Olivier, kokenopdecamping.nl


Koken op de Camping brengt een nieuw receptenboekje op de markt. U kent de schrijfster, Louise Olivier, van de vaste rubriek Koken op de Camping in Vakantiekriebels & Vrije Tijd. Het boekje ‘Camping-recepten’ bundelt de meest populaire recepten van 10 jaar Kokenopdecamping.nl. Super handig voor als de inspiratie op de camping eens ontbreekt. Voor het bescheiden bedrag van 10 euro is het ook nog een bijzonder leuk weggevertje.