Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

Kampeerauto van het jaar Knaus BoxStar Road 540

1 januari 2014

Met een nipte meerderheid aan stemmen kozen de bezoekers van de Vakantiebeurs op vrijdag 17 januari de buscamper BoxStar Road 540 van Knaus tot NKC Kampeerauto van jaar 2014. Na de voorrondes op Kampeerauto.nl was het lange tijd spannend welke camper met deze eer zou gaan strijken. Het publiek dat tijdens de Vakantiebeurs de categoriewinnaars bekeek, was vooral erg te spreken over de grote hoeveelheid camper die je krijgt binnen de compacte maten van een bus.

Hoogwaardig
De BoxStar biedt voldoende leefruimte voor twee personen en is gemakkelijk te besturen doordat hij niet zo groot is. De NKC-vakjury prees de BoxStar vooral om zijn compacte buitenmaten en de hoogwaardige afwerking in het interieur.

Nieuwe modellen
Afgelopen september ging de verkiezing van start in Düsseldorf. Daar beoordeelden NKC-camperspecialisten de nieuwe modellen van 2014. Op basis van de beoordelingen werden de twaalf meest innovatieve modellen genomineerd. Hierop konden bezoekers van www.kampeerauto.nl in de maand oktober stemmen.
De LMC Liberty Breezer A 714 G, Knaus BoxStar Road 540, Bürstner Nexxo t 685 "fifty-five" en Niesmann+Bischoff Arto 76 E kwamen als beste uit de bus in respectievelijk de categorieën alkoof, buscamper, halfintegraal en integraal.
De vier categoriewinnaars stonden gepresenteerd op de Vakantiebeurs. Bezoekers van de beurs konden hun stem uitbrengen op hun favoriete camper. Deze stemmen, in combinatie met de beoordelingen van de camperspecialisten en de stemmen op www.kampeerauto.nl, bepaalde de winnaar.

Populariteit campers blijft toenemen
Camperen is booming; dat blijkt uit de cijfers die de Bovag en bureau VWE onlangs publiceerden. Het aantal kampeerauto’s in Nederland is sinds 1 januari 2009 met 43,8 procent toegenomen, van 59.556 naar 85.628 op 1 januari 2014. De toenemende populariteit van de camper sluit aan bij de ontwikkeling dat kampeerders meer en meer op zoek zijn naar luxe en gemak.
De NKC is de grootste campervereniging van Europa en heeft al 38 jaar een sterke positie als specialistische consumentenorganisatie. Met een magazine, website, app, gidsen, een reis- en evenementenaanbod en verzekeringsproducten onder eigen label, zet de NKC zich in om het camperen in Nederland te promoten.