Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

JWG Campers in Grootegast

6 juni 2010

Je bouwt als enthousiaste zelfbouwer je eigen camper en een paar jaar later ben je eigenaar van een heus camperbouwbedrijf. Dat is heel in het kort het verhaal van JWG Campers vof van Jan Willem en Gieni van Braak in Grootegast. In een bedrijfsruimte aan huis bouwen en verbouwen ze op professionele wijze bestelwagens tot campers. Bovendien geven ze advies aan zelfbouwers die een camper willen bouwen, want "er komt nog heel wat regelgeving en techniek bij kijken", aldus van Braak. Daarnaast verhuren ze ruimte in de werkplaats (met hefbrug) aan zelfbouwers die thuis geen ruimte hebben en helpen ze bij de inkoop en/of plaatsen van onderdelen (o.a. ramen en daken) en accessoires.

De oorsprong van JWG Campers is de allereerste zelfbouwcamper van de hand van Braak. De camper was een groot succes. De omgeving was razend enthousiast en de camper die aanvankelijk was bedoeld voor eigen gebruik werd eerst verhuurd en een tijdje later verkocht. Inmiddels is JWG Campers een uiterst professioneel bedrijf waar tientallen hoogwaardig ingebouwde campers van de band zijn gerold.
Het is vooral de persoonlijke benadering, de professionele werkwijze en het meedenken die veel mensen aanspreekt en maakt dat er klanten vanuit heel Nederland naar Grootegast reizen voor een JWG Camper.

"Veel mensen dromen van een eigen camper, die geheel naar eigen wens en op maat is gemaakt, maar niet iedereen heeft twee rechterhanden. Wij kunnen helpen en adviseren bij de zelfbouw of bouw van de droomcamper", aldus Gieni van Braak.
Men koopt meestal zelf een bestelwagen, waarna een gesprek volgt bij JWG. Onder het genot van een kop koffie worden de wensen doorgesproken en wordt er het een en ander op papier gezet. Een offerte volgt, dan een bouwtekening, een officiële overeenkomst en een globaal tijdplan. Een 3-D ontwerp zorgt dat u al voor aanvang van de bouw door uw camper kunt ‘wandelen’. Vervolgens kan de eerste betaling voor bouwmaterialen worden overgemaakt.
Er wordt volgens moderne technieken gewerkt en met hoogwaardige producten en het resultaat is een degelijke en strak afgewerkte camper. Volledig op maat en naar wens gemaakt, met meubels van een lichte houtsoort en afgewerkt met een HPL laag (met een hoge kras- en slijtvastheid), waarbij men keuze heeft uit talloze decors en kleurstellingen. De kanten van de meubels worden afgewerkt met een kantenband, ook op kleur te kiezen. Voordat de meubels worden geplaatst wordt de hele camper geïsoleerd met X-trem, een zeer goede warmte en koude isolatie die eveneens geluidshinder voorkomt. De stoffering completeert het geheel.
Indien gewenst kan het hele interieur uitneembaar worden gemaakt zodat de camper ook voor andere doeleinden te gebruiken is. Kijk voor een indruk van de mogelijkheden op www.jwgcampers.nl, een overzichtelijke en informatieve site van de hand van zoon Gert. Ook schoonzoon Jeroen maakt tegenwoordig ook deel uit van de vof. Op de site staan ook de online beschikbare catalogi van Reimo, OCS of Badé, SCA en REIMO. Op luifels biedt JWG een aantrekkelijke korting.

Om de leefruimte te vergroten kan de aanschaf van een DWT bustent worden overwogen. Op de zolder van JWG Campers staan 4 modellen opgesteld.

JWG Campers
De Onderneming 7
9861 AR Grootegast
Tel: 0594 613877
www.jwgcampers.nl