Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

Hete kip met zuurkool

9 september 2009

Hete kip met zuurkoolIn de caravan, vouwwagen of tent, we willen iedere dag graag lekker eten. Met de heerlijke recepten van Koken op de Camping van Louise Olivier gaat dat zeker lukken.

Vol verwachting………
Voor ons kampeerders is de winter echt geen tijd om stil te zitten wachten op de zomer.
Na het laatste weekendje weg in september wordt de caravan opgeruimd, schoongemaakt en met een beetje weemoed weggebracht naar de winterstalling. Daar moet ze geduldig wachten tot de vriendelijke meneer van het caravancentrum haar weer tevoorschijn haalt om haar een complete check-up te geven en dan weet ze……de lente is in aantocht!
Voor ons is het meestal dezelfde routine. In oktober een bezoekje aan de Kampeer & Caravan Jaarbeurs en de bloembollen moeten in de grond. In november een aanloopje naar Sinterklaas en dan in december de Kerstdagen. Maar als de laatste oliebollen zijn opgegeten en de champagneflessen in de glasbak liggen, begint het te kriebelen.
Terwijl regen en storm het winterweer beheersen kun je heerlijk wegdromen met de nieuwste vakantiefolders. Per post toegestuurd of nog leuker, zelf meegenomen van de Vakantiebeurs 2009. Deze wordt dit jaar van 14 t/m 18 januari gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht. Of je rijdt naar de Brabanthallen in Den Bosch. Daar wordt deze keer, van 30 januari t/m 1 februari, de Kamperen & Recreëren beurs gehouden. En als je op deze data verhinderd bent is er tenslotte ook nog de mogelijkheid om van 22 t/m 27 januari de Caravana in het WTC Expo in Leeuwarden te bezoeken. Keus genoeg dus om de saaie maand januari door te komen.
Van 13 t/m 15 februari is dan nog de Kampeer Totaal in Hardenberg. In de tweede maand van het jaar wordt het weer drukker op internet en op de diverse forums worden allerlei gegevens uitgewisseld. Om de tijd nog wat te doden kunt je de open weekend-dagen bezoeken die sommige campings organiseren. En helemaal het einde vinden wij het om, in maart, op een sombere zaterdag (soms zijn ze zelfs op zondag open) naar de vrijetijdsmarkt Obelink in Winterswijk te rijden. Om te shoppen en rond te neuzen voor leuke nieuwe dingen, maar ook om al die mensen in hun winterkleren te bekijken en te bedenken hoe die er in hun korte broeken en sandalen op de campings uit zullen zien. En voor je het weet is het dan april en staat voor de doorgewinterde kampeerder het Paasweekend al weer voor de deur.
Daarom voor het zomerse gevoel in de winter iets oer-Hollands met een exotisch tintje en een traktatie voor de winterkampeerder.

Hete kip met zuurkool voor 4 personen
Ingrediënten

  • drumsticks
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel suiker
  • 1 blikje kokosmelk
  • 3 theelepels sambal
  • 3 eetlepels sojasaus
  • sap van een ½citroen
  • olie
  • zuurkool
  • aardappels

Bereiding
Haal het vel van de kip en braad het vlees aan met wat olie in een braadpan. Haal de kip uit de pan en maak een saus van alle overige ingrediënten. Voeg de kip weer toe. Ze moet half onder het vocht staan. Warm de saus langzaam op en laat de kip in ongeveer een half uurtje zachtjes gaar koken. Maak van de aardappels en de zuurkool een stamppot naar eigen smaak. Serveer de stamppot met de kip en de saus. De kip kan ook gegeten worden met rijst en boontjes.

Tekst en foto Louise Olivier, www.kokenopdecamping.nl 
Recept Hetty Vogelzang