Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

Haal meer uit je vakantiefoto's

6 juni 2011

Kijk jij ook al uit naar de zomervakantie?
Haal het meeste uit je foto’s dankzij deze tips van ExtraFilm

ExtraFilm, gespecialiseerd in het ontwikkelen en aan huis leveren van fotoproducten, geeft tips om mooie foto’s te nemen en jouw vakantie onvergetelijk te maken. 

Vakantiesouvenirs
Al een reis geboekt voor deze zomer? Reizen is onlosmakelijk verbonden met het nemen van foto’s. Via www.extrafilm.nl kun je je vakantiefoto’s laten afdrukken op dik fotopapier (Fuji CA Supreme papier van 238 gram) als je kiest voor de standaard fotoprint. Dit is iets dikker dan de budget fotoprint van ExtraFilm en dus extra stevig. Je kunt gratis witte randen toevoegen of ervoor kiezen om je foto direct te laten inkaderen. Ook kun je online een fotoboek samenstellen, zodat je je foto’s overal mee naartoe kunt nemen om zo het verhaal van je vakantie te vertellen.

Tips voor leuke vakantiefoto’s
Wil je graag pronken met je vakantiefoto’s? Haal er het meeste uit dankzij deze tips van ExtraFilm:

HOOGTE Neem je foto vanaf de juiste hoogte. Bekijk op welk niveau je onderwerp het beste uitkomt. Foto’s van kinderen, bijvoorbeeld, neem je het beste vanaf hun hoogte.

DE REGEL VAN DERDES Zet je onderwerp niet steeds in het midden, maar respecteer de regel van derdes, bijvoorbeeld 1/3 lucht versus 2/3 land.

VOORGROND EN ACHTERGROND Om landschapsfoto’s meer diepte te geven, zorg je ervoor dat er ook iets op de voorgrond van je foto staat, een tak of gebladerte van een boom bijvoorbeeld die een ‘doorkijkeffect’ naar het landschap creëren.

KOM DICHTERBIJ Neem close-up foto’s. Wees niet bang om dicht bij het onderwerp te gaan staan en in te zoomen.

ZOEK EEN ORIGINEEL ONDERWERP Neem niet alleen foto’s van mensen, landschappen en/of gebouwen. Ook leuk zijn de meer onverwachte objecten die vooral in een stad zijn te vinden.

SPEEL MET LICHT
Gebruik tegenlicht om je foto meer contrast te geven.

LEUKE EFFECTEN Laat een persoon een originele pose aannemen door hem of haar in de lucht te laten springen.

SPEEL MET PERSPECTIEF Doe bijvoorbeeld net alsof je de Eiffeltoren in je hand houdt.

REFLECTIE EN SCHADUW Gebruik reflecties in zonnebrillen, ruiten en/of water of neem een foto van je eigen schaduw.

Smartphoto is een toonaangevend e-commerce bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering aan huis van fotoproducten van hoge kwaliteit. Vandaag bestaat het productaanbod van ExtraFilm onder andere uit canvassen, fotoboeken, kaartjes, mokken en kalenders. Dankzij de innovatieve services van deze Europese marktleider kunnen foto’s creatief, snel en gemakkelijk worden afgedrukt. ExtraFilm gebruikt voor zijn fotoboek-editor, als eerste en voorlopig enige op de markt, Microsoft Silverlight. Het bedrijf werd recent door Microsoft bekroond met een Gold Award voor deze editor. ExtraFilm streeft ernaar om kostbare herinneringen en mooie momenten op een persoonlijke manier voor haar klanten te vereeuwigen. ExtraFilm heeft haar hoofdkantoor in Wetteren (België) en beschikt over kantoren in Zweden (Malmö), Frankrijk (Parijs) en Zwitserland (Muttenz).