Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

Gelderse Caravan Centrale

7 juli 2011

Door Mariëtte Bos - mei 2011
Zo op het eerste oog lijkt de Gelderse Caravan Centrale een bedrijf waar alleen caravans worden verkocht maar de naam dekt al een jaar of 5 jaar de lading niet meer volledig. Want hoewel er wel toercaravans worden verkocht gaat onze aandacht richting de campers.

Waarom zou je een landelijk bekende naam veranderen als het goed gaat, heeft eigenaar Joop Koot zich meermalen afgevraagd. En gelijk heeft hij. Door zich specifiek te richten op Bürstner, de nummer 1 camper in Europa, en alle beschikbare ruimte te reserveren voor Bürstner modellen mag het bedrijf zich Exclusief Bürstner Dealer noemen. Een mooie titel die klanten de garantie geeft dat de showroom is voorzien van heel veel modellen. Van eenvoudig tot luxe, tot nog luxer, het is allemaal te vinden in de 1600 m² grote showroom aan de Anthonie Fokkerstraat 37 in Barneveld.

Het bedrijf vond zijn oorsprong in 1976 en richtte zich destijds op de verkoop en onderhoud van toer- en stacaravans. Inderdaad, dat verklaart de naam Gelderse Caravan Centrale.
Toen Joop Koot, hij was een van de monteurs, het bedrijf in 1994 overnam, kwam er een eind aan het segment stacaravans. Alle aandacht ging vanaf dat moment richting de toercaravans. Dertien jaar later, in 2007 werd het aanbod uitgebreid met campers. Een verstandige uitbreiding want inmiddels mag de Gelderse Caravan Centrale zich nummer 1 in Nederland noemen als het gaat om de verkopen van Bürstner campers.

Bürstner heeft een gevarieerd aanbod. Zo is er bijvoorbeeld het vlaggenschip van de Bürstner vloot, de luxe modellenlijn Elegance. Met 8 integraal modellen beginnend bij de 7,09 m lange i 705 (€92,710) tot en met de 9 meter lange i 900 G (106,780) heeft deze camper alles aan boord wat maar enigszins mag worden verwacht. Topklasse voor de veeleisende camperaar. Het kan natuurlijk ook bescheidener. Bijvoorbeeld met de Ixeo klasse, halfintegraal modellen met een hefbed. Ze worden in 3 uitvoeringen geleverd, de Ixeo Time, de Ixeo en de Ixeo Plus. De prijzen gaan vanaf €52.760 tot €64.090. Het zijn campers met doordachte uitvoeringen en ruimte voor 2 tot 4 personen.
Overweegt u de aanschaf van een camper dan is een keer een camper huren een goede manier om te ontdekken wat u wenst en verlangt. Welke indeling vindt u prettig, hoeveel ruimte wilt u minimaal, welke voorzieningen stelt u op prijs? Allemaal vragen die een antwoord krijgen als u onderweg bent met een huurcamper. De Gelderse Caravan Centrale verhuurt de Ixeo Time.

Uiteraard kunt u ook bij dit Bovag en Focwa gecertificeerde bedrijf terecht voor onderhoud en schade herstel aan campers en caravans. Er is een kampeershop van 250 m² en bij het pand zijn bovendien verschillende camperplaatsen. Nu nog zonder voorzieningen, maar dat gaat in de toekomst zeker veranderen.

Gelderse Caravan Centrale
Anthonie Fokkerstraat 37
3772 MP Barneveld
Tel: 0342 415052
www.geldersecaravancentrale.nl