Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

Even opletten nog

6 juni 2010

Kamperen met een glimlach. Mariëtte Bos trekt er met haar man en kinderen en de vouwwagen regelmatig op uit. Ze beschrijft op geheel eigen wijze hun kampeeravonturen.


Kort voor de vakantie wil ik nog even serieus met u spreken. Ik lees tegenwoordig regelmatig over cursussen die worden gegeven of zouden moeten worden gegeven.
Zo las ik over een cursus voor ouders die tijdens het opgroeien van hun kroost hier en daar wat belangwekkende zaken over het hoofd hebben gezien. Als het nageslacht een notoire spijbelaar of vandaal is gebleken moeten ze tijdens een Opvoedcursus, de steken die ze eerder lieten vallen, alsnog zien op te halen.
En wat denkt u hiervan? Het verhaal ging over jongelui, die na een avondje stappen, hun kotsende kameraad aan zijn lot overlieten. De jongeman in kwestie, tenminste onder invloed van drank, kwam ten val en sliep in het struikgewas zijn roes uit. ’s Morgens werd hij zwaar onderkoeld gevonden. De schrijver van het verhaaltje stelde een Uitgaanscursus voor, zodat jongeren alsnog kunnen leren wat ‘samen uit, samen thuis’ betekent.

En nou heb ik het volgende bedacht. Een Kampeercursus voor mensen die moeite hebben uit de dagelijkse routine te stappen.
De aanleiding is een keurige auto met een keurige caravan die een camping in Zuid-Frankrijk op kwam rijden. Een keurig gezin stapte uit. Vader in overhemd met bijpassende stropdas, moeder in zonnig jurkje op hoge hakken en 3 Oilily kindjes, zo uit de reclamefolder. Ze hadden zojuist 13½ uur in de auto gezeten…
De caravan werd geplaatst en in no time werd de koffie geserveerd op een tafeltje dat was gedekt met een keurig kleedje.
Tot mijn verbazing liep pa de volgende dag en ook de daarop volgende weken in overhemd met stropdas, ma tripte dagelijks op haar hakken, met een goedgevulde beautycase, richting toiletgebouw en ook de kindjes raakten maar niet geacclimatiseerd. Aangezien ze dit gedrag drie weken volhielden constateerde ik dat het hier geen kwestie van tijd kon zijn. Dit gezin was niet in staat tijdens een kampeervakantie het strakke regime van alledag van zich af te werpen.
Toen wij naar huis gingen had ik het idee van een Kampeercursus helemaal uitgewerkt. De doelstelling moet zijn dat vaders in hemd en korte broek, moeders zonder make-up en op slippers en de kindertjes hopeloos smerig van het spelen over de camping durven te lopen.
Ik heb het idee een tijd lang voor mezelf gehouden, maar nu denk ik dat de tijd rijp is.
Is zo’n cursus ook aan u besteed, neem dan even contact met me op……