Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

E&P Hydraulics

6 juni 2010

E&P was al een aantal jaren actief op de Amerikaanse en Canadese markt en zette in 2005 vaste voet in Europa. Het is een jonge, dynamische organisatie, die meegaat in de ontwikkelingen van deze tijd en aanpassingen verricht daar waar de markt dit noodzakelijk maakt.

E&P maakt camperen leuker. Bijvoorbeeld met het E&P levelsysteem. Een nieuw level-systeem met een speciale korte steun voor de campers die weinig bodemspeling hebben.
Het probleem is duidelijk. U staat op een camping, een camperplaats of zomaar ergens onderweg en de camper staat nogal scheef. Zo scheef dat zelfs de bestaande oprijdplankjes niet voldoen om de camper recht te krijgen. Misschien moet zelfs de krik er nog aan te pas komen om te zorgen voor een camper die waterpas staat. Een hoop gedoe en op de volgende bestemming herhaalt zich dit tafereel. Een tijdrovende bezigheid en dat terwijl het zoveel eenvoudiger kan.
Met het E&P levelsysteem volstaat één druk op de knop en uw camper wordt binnen 2 minuten volautomatisch waterpas gezet. Alle wielen blijven daarbij op de grond staan en de camper staat volledig stabiel op zijn plaats.

Het E&P systeem wijkt van andere levelsystemen af doordat het na één druk op de knop volautomatisch de steunen bedient en zelf ´kijkt´ of de camper waterpas staat.
Het systeem werkt met lichtgewicht hydraulische steunpoten, die naar beneden zakken als u de controle-unit in de camper bedient. Standaard worden er 4 steunen geleverd, die per stuk 2 ton tillen kunnen. Voldoende voor de meeste campers in Europa maar er zijn zwaardere steunen leverbaar (tot 10 ton per steun).
De steunen worden met montageplaten aan het chassis bevestigd. Deze platen worden niet standaard meegeleverd, omdat er zoveel verschillende chassistypen zijn. Ze worden apart besteld of gemaakt. De steunen zijn in 3 verschillende slaglengten leverbaar: te weten 300/400/450 mm.
De met poedercoate steunen zijn voorzien van een 2-weg bediening. Dat betekent, dat de steunen hydraulisch naar beneden maar ook weer omhoog gaan. Dit heeft als voordeel dat in de modder of sneeuw gezakte poten er eenvoudig door het systeem worden uitgetrokken. De steunen worden bediend door een 12-Volt elektrisch/hydraulische pomp. De pomp werkt met een druk van 160 bar. Deze pomp kan in een luikje of opbergruimte geplaatst worden waar vandaan hydraulische leidingen naar de steunpoten worden aangelegd.
Valt de stroom uit of is de accu leeg dan kan het systeem ook met de hand bediend worden.
Het systeem is bovendien beveiligd en werkt alleen als de handrem aangetrokken is. Na uw verblijf is ook weer een enkele druk op de knop voldoende en binnen een minuut zijn alle steunen ingestrokken en kunt u uw weg vervolgen.

Voor meer info van het systeem en montage geeft E& P U graag advies. Het levelsysteem word verkocht vanaf 3.230,00.euro exclusief montage.
Tel: 06 53175137 en www.ep-hydraulics.nl