Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

Eerlijke vinders

7 juli 2013

Dit jaar gingen we tijdens de zomervakantie voor het eerst in ons leven voorbij de Europese grenzen. We reisden met ons gezin naar Amerika voor een rondreis van 5 weken. We reden in een gehuurde camper langs de kust van Californië, daarna door Arizona, Nevada en Utha om uiteindelijk weer terug te keren in San Francisco. Daarna vlogen we naar Florida voor nog eens een weekje zon en strand in Miami.

Het was een vakantie om nooit te vergeten! Het liep allemaal zoals we dat vooraf hadden bedacht en zonder ongelukken of ziekte of wat voor gekke dingen dan ook vlogen we na 5 weken weer naar huis. Terugkijkend was het een meer dan geweldige vakantie waar we niet alleen ruim 3000 foto's aan overhouden maar vooral ook een hoofd boordevol herinneringen.

Kleine teleurstelling was het verlies van de mobiele telefoon van onze jongste. Hij dacht dat het ergens onder een matras in de camper was geraakt, maar bij de grote schoonmaak voor het inleveren kwam het niet tevoorschijn en kon de conclusie niet anders zijn dan dat de mobiel ergens 'on the road' was blijven liggen. Sneu natuurlijk, aangezien het van gespaard zakgeld was aangeschaft en amper een half jaartje oud was.

Vorige week werd ik gebeld door een heer uit Epe. Hij vroeg mij of wij onlangs een reis hadden ondernomen naar Amerika en of het klopte dat wij een overnachting hadden geboekt op een RV parc nabij Las Vegas. Vervolgens wilde hij weten of onze zoon daarbij aanwezig was.

Net toen ik me afvroeg welke kant het gesprek op zou gaan vertelde hij dat hij op hetzelfde parc had overnacht en dat hij nu in het bezit was van de mobiele telefoon van onze zoon! Hij wilde het graag aan hem teruggeven en had daarvoor onze adresgegevens nodig. Nu zit ik over het algemeen niet snel om woorden verlegen maar nu was ik sprakeloos.....

Je verliest een telefoon ergens in de woestijn rond Las Vegas en vervolgens wordt het een aantal weken later door de postbode weer bij je afgeleverd... Ze zijn er nog: eerlijke vinders!

Mariëtte Bos