Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

Cosmo Trucks / Koops Furness

1 januari 2010

Denk het woongedeelte van de camper weg en met alles wat overblijft kunt u voor onderhoud, reparatie en APK keuringen terecht bij een van de vestigingen van Cosmo Trucks of Koops Furness Trucks. Gaat het over het chassis en het motorgedeelte, dan bent u hier aan het goede adres. Ik bezoek een van de locaties en spreek met Jelle Kuiken.

Cosmo Trucks en Koops Furness Trucks houden zich niet bezig met de verkoop van campers maar voor onderhoud is het een uitstekend adres met erg veel ervaring vanuit de bedrijfswagenbranche. “Het is ons niet snel te groot, onze werkplaatsen zijn ingericht voor bedrijfswagens en we schrikken dus niet van een grote camper”, aldus Kuiken. “Een voordeel is bovendien dat Cosmo Trucks en Koops Furness Trucks veel vestigingen in Nederland hebben en dat klanten nooit ver hoeven te rijden. Cosmo Trucks en Koops Furness Trucks zijn Fiat bedrijfswagenspecialist en dealer waardoor de link met campers al snel is gelegd. 70% van alle campers in Nederland staat op een Fiat Ducato onderstel waardoor deze bedrijven zeer goed in staat zijn om een goede service te leveren. Maar ook campers van andere merken zijn van harte welkom.
Cosmo Trucks en Koops Furness Trucks zijn naast Fiat bedrijfswagens ook specialist in o.a. IVECO, DAF en Mitsubishi bedrijfswagens.

Doordat er zoveel vestigingen zijn en er zoveel monteurs werken hebben Cosmo Trucks en Koops Furness Trucks veel specifieke vakkennis in huis op het gebied van campers. Zo is er een bandenspecialist (veel camperrijders weten niet dat er speciale camperbanden beschikbaar zijn) en bijvoorbeeld een specialist in het achteraf inbouwen van roetfilters op Euro 3 campers (bouwjaar ca. 2002-2006). Na aftrek van subsidie blijft er voor de campereigenaar een rekening over van vanaf 1.299 euro incl. BTW en voldoet de camper weer aan de milieueisen van deze tijd (vraag een offerte aan via roetfilter@cosmotrucks.nl).

Fiat bedrijfswagenmonteurs Cosmo Trucks in de prijzen
Vijf achtereenvolgende jaren zijn het de monteurs Nicolaas Stuiver en Richard van Ommen van de Fiat-bedrijfswagenafdeling van Cosmo Trucks in Zwolle die het erepodium mogen betreden in de landelijke competitie van de merken Fiat- en Lancia Personenauto's en Fiat Professional. Bij de verkiezing in 2009 zaten er zelfs 4 monteurs van Cosmo Trucks in de Top 4 (Nicolaas Stuiver (Zwolle), Martijn Rikkers (Leeuwarden) en Rinze Louwsma (Bolsward) en Harry Kouwert (Hengelo)). Zij doen jaarlijks mee aan deze competitie voor Top Technicians waaraan ook België en Luxemburg deelnemen.

Cosmo Trucks en Koops Furness Trucks zijn onderdeel van Koops Furness nv en behoren in Nederland tot de grotere automotive ondernemingen. De kernactiviteiten zijn ondergebracht in 4 divisies: bedrijfswagens, personenauto's, leasing en internationale activiteiten. In meer dan 55 vestigingen oefenen ruim 1.100 medewerkers in de verschillende disciplines hun werkzaamheden uit.

www.koops-furness.nl 
www.cosmotrucks.nl
www.koops-furnesstrucks.nl