Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

Comfortabel reizen met Webasto

11 november 2013

Of het nu gaat om OEM of aftermarket: met haar bedrijfsmotto “Feel the drive” staat Webasto voor innovatieve, economische en milieuvriendelijke verwarming, koeling en ventilatiesystemen voor auto’s, bedrijfswagens, campers en boten. Het succes van dit bedrijf is gebaseerd op het brede aanbod van producten, hoge kwaliteit en een wereldwijd netwerk van dealers. Webasto stelt al meer dan honderd jaar de norm in de technologie en behoort wereldwijd tot de 100 grootste leveranciers in de autoindustrie. In de Benelux is Webasto vertegenwoordigd met een hoofdkantoor in Kampen. Daarnaast beschikt Webasto over een uitgebreid dealer netwerk in de gehele Benelux, en twee eigen inbouwstations in Kampen en Roosendaal.

De productportefeuille van Webasto voor het camper segment strekt zich uit van verwarmingssystemen tot diesel kooktoestellen en koelsystemen. Nieuw in het Webasto-assortiment zijn de elektrisch aangedreven koelkasten, de Cruise Elegance Line! Met de Isotherm-producten introduceert Webasto nu een compressortechnologie, die zelden werd gebruikt op de campingmarkt. Deze technologie staat goed bekend in andere toepassingen zoals onder andere de minibars die worden gebruikt in 5-sterrenhotels. Het kenmerkt zich door bijzonder hoge koelprestaties en een geruisloze werking. Een ander groot voordeel van de nieuwe Isotherm-koelkasten is het extreem lage energieverbruik (energie-efficiëntieklasse A+/A++).
De koelkasten zijn leverbaar in diverse modellen. Sommige zijn bovendien verkrijgbaar met een handig lademechanisme, wat voor de eerste maal wordt toegepast in een caravankoelkast. Dit zorgt voor een enorme ruimtebesparing en bevordert het ergonomisch werken in de keuken.
De nieuwe Isotherm Smart Energy Control Kit is als optie bij de koelkasten verkrijgbaar. Met behulp van een speciaal aangepaste temperatuursensor, een processorgestuurde module en intelligent energieverbruik in de opgeslagen gekoelde producten kan een aanzienlijke energiebesparing van 35 procent tot maximaal 50 procent worden bereikt.

Reizigers vanuit de hele wereld hebben vertrouwen in de Webasto technologie. Dit omdat de producten een maximale onafhankelijkheid en volledige ontspanning geven wanneer u met uw camper van uw vakantie geniet. De producten garanderen welzijn en ontspanning in alle seizoenen van het jaar. Webasto streeft er naar om al haar klanten van comfort en een prettig klimaat in het recreatievoertuig te voorzien. Het vertrouwen van klanten behouden, is voor Webasto tegelijkertijd een uiterst doel en verplichting. Daarom ontwikkelt ze voortdurend nieuwe comfortoplossingen. Dit doet Webasto ook om in de toekomst de beste begeleider te zijn en garant te kunnen staan voor het welzijn van kampeerders. www.webasto.nl