Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

Camper van het Jaar 2015

2 februari 2015

De LMC Explorer Sportline 585 is uitgeroepen tot Camper van het jaar 2015.
Tijdens de opening van de Caravana in Leeuwarden werd bekend gemaakt de Camper van het jaar 2015: de LMC Explorere Sportline I 585. LMC ontvangt de vakjuryprijs met name door de manier waarop de makers gerichte innovatietechniek toepassen.

Juryrapport
"Dit mobiele ‘kleintje’, is zo’n 599 centimeter lang met een rijklaar gewicht van 2.700 kg en een laadvermogen van 800 kg, biedt twee inzittenden vele mogelijkheden om naar eigen smaak uit te breiden met accessoires. Dat enorme laadvermogen heeft LMC gevonden in een hele serie gewichtsbesparende maatregelen. Zo is met zogenaamde Long Life Technologie (LLT) een houtvrije opbouw uit XPS-schuim gebouwd. Schuim dat tegenwoordig vaak gebruikt wordt vanwege de gewichtsbesparing in diverse meubeldelen en panelen. Net als elke andere Explorer SportLine rolt de 585 op een Fiat Chassis van de band. Nieuw is ook de mogelijkheid om details van de SportLine en ComfortLine uit te wisselen en/of te combineren. Zo kunnen de opbouwramen uit de Sport eenvoudig worden ingeruild voor inbouwexemplaren uit de Comfort.

LMC Explorer 585
De keuze van de Camper van het Jaar-jury valt op de Explorer in verband met al deze pluspunten, maar met name op de LMC Explorer 585 vanwege z'n inventieve indeling. En om het lef te tonen nog eens een zithoek met plek voor zeven personen in te passen, dat is bijzonder. Met de keuzes die LMC voor de koper maakt, het uiterlijk en zijn geringe hoogte - ‘Smoelt goed’, zoals een van de juryleden het samenvatte – is er dit jaar weer een bijzondere winnaar. De prijs van de LMC Explorer 585 bedraagt € 72.180.

In de verkiezing ‘Camper van het Jaar’ neemt de jury alle campermodellen mee die in dat modeljaar nieuw of sterk vernieuwd zijn verschenen. De consumentenprijs moet op het moment van de jurering bekend zijn. Innovatie levert extra waardering op.
De vakjury van de verkiezing ‘Camper van het Jaar 2015’ bestaat uit: Wim de Roos - Kampeer & Caravan Kampioen, Niek Schenk - Algemeen Dagblad, Willem Laros - CamperVaria en Kees Witvliet - freelance journalist.