Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

Camper van het jaar 2014

1 januari 2014

De Bürstner Brevio t645 is uitgeroepen tot Camper van het jaar 2014. De populariteit van campermodellen met eigenschappen zoals in de Bürstner Brevio is groot. Toch steekt deze Brevio t645 wat de vakjury betreft boven soortgelijke concepten uit.

De fabrikant kiest voor een sfeervol camperinterieur met extra’s, en niet zoals soms voor een ‘edele garage’ met woon/slaapmogelijkheden. Ook het riant uitgevoerde kampeerconcept spreekt de juryleden aan. De in 2012 geïntroduceerde Brevio-serie is in het 2014-model op diverse punten verbeterd en doorontwikkeld en met de nieuw geïntroduceerde indeling alles behalve traditioneel.

Bürstner Brevio t645
De Bürstner Brevio t645 is smal, dus handig te manoeuvreren. De houtvrije, goed geïsoleerde opbouw is modern. Glad aluminium siert de wanden, maar waar nodig beschermd polyester. Mede door de lichtgewicht vloer blijft- bovenop het rijklaar gewicht- een riant laadvermogen beschikbaar. Het interieur is slim en flexibel ingericht, met een uitgebreid pakket uit bekledingsstoffen.

De grote achterklep maakt laden van grotere bagagestukken mogelijk, terwijl de dinette voorin beschikbaar blijft. Met het grootste gemak verruilen de net aangekomen bestuurder en z’n passagiers de autostoelen voor de kampeeropstelling achterin. Via de geopende klep dringen dan natuur en landschap direct het interieur binnen. Twee zitgroepen en het handige hefbed zorgen voor een gevarieerd bruikbare leefruimte.

Eerdere Campers van het Jaar
2013 Roller Team Livingstone 255
2012 Carthago C-Tourer
2011 LMC Explorer I 698 G
2010 Chausson Welcome Sweet
2009 Dethleffs Globeline T6813
2008 Hobby Van Exclusive

Vakjury Kampeer en Caravan Kampioen
De verkiezing van de ANWB KCK Camper van het jaar is een initiatief van de Kampeer en Caravan Kampioen (KCK) het kampeermagazine van de ANWB. In de verkiezing ‘Camper van het Jaar’ weegt de jury alle campermodellen mee die in dat modeljaar nieuw of (sterk) vernieuwd zijn verschenen. De vakjury bestond uit Wim de Roos Kampeer en Caravan Kampioen, Niek Schenk Algemeen Dagblad, Kees Witvliet freelance camperjournalist (CamperCake)