Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

Camper kopen?

1 januari 2012

Dat zou je elk jaar wel willen!
Elk voorjaar is het feest bij de camperdealer: de nieuwe modellen staan in de showroom! Jaarlijks slagen de kampeerauto fabrikanten er in om hun modellenreeks uit te breiden en bestaande modellen verder te perfectioneren. Mooier, beter, completer, maar inmiddels ook weer lichter en compacter: kortom er is heel veel mogelijk!

De nieuwste modellen staan nu te blinken in de showroom bij het camperbedrijf. Er is bijna niets zó leuk als een nieuwe camper kopen. Eerst de voorpret thuis (websites bekijken, folders lezen, merken en indelingen vergelijken). Dan het plezier van de showroombezoeken, kijken in de campers, toch eens even zitten in de rondzit, langzaamaan het gevoel krijgen dat je al op vakantie bent in de showroom, misschien zelfs wel snel even ‘proef-liggen’ op het nieuwe vaste bed. En vervolgens de rit met je nieuwe aankoop naar de eerste camping. Spannend, maar zeker ook gewoon leuk!

Keuze genoeg
In kampeerauto’s is héél veel keuze. In merken, modellen, indelingen, uitrustingsniveau en daarmee ook in prijs. Samen op stap of met de kinderen? Vast bed of in plaats daarvan liever twee ruime plekken om te zitten, of zelfs beide?
Belangrijk is ook het gewicht van de camper. In verband met het rijbewijs is dit van belang om rekening mee te houden. Dus ook: hoeveel laadvermogen heeft de camper? Met een ‘standaard’ B-rijbewijs mag u overigens een camper besturen tot 3500kg inclusief laadvermogen. De meeste campers zitten dan ook in die gewichtsklasse. Het kampeerautobedrijf met het vertrouwde BOVAG-schild bij de voordeur kan de aspirant-koper hier uitgebreid over informeren.

De camper in de showroom is in de meeste gevallen al heel erg compleet. Maar om te gaan kamperen heeft de (beginnende) camperaar toch nog wel wat extra spullen nodig. Kampeermeubilair, een kampeerservies en bestek natuurlijk. Maar misschien ook een luifel en een fietsendrager. Verder zijn er tal van nuttige, leuke, handige en soms zelfs noodzakelijke accessoires te koop.

Comfort
Steeds meer aandacht besteden camperfabrikanten aan het comfort in een kampeerauto. Een boiler is al bijna standaard in veel modellen. Zonnepanelen en een accu vergroten de mogelijkheden om ‘vrij’ te kamperen, zonder stroomaansluiting. Met een schotel kijk je overal in Europa tv. Steeds vaker zien we een extra airco op het dak van een camper. Wintersporters kunnen beschikken over een camper met vloeistof- en vloerverwarming.

Het internet is een geweldige bron voor meer camperinformatie. Via www.bovag.nl zijn alle dealerbedrijven op postcode en plaatsnaam te vinden, met de merken die zij voeren. Alle camperfabrikanten hebben een website, met informatie over modellen en indelingen. Een nieuwe camper kopen: dat zou je eigenlijk elk jaar wel willen!