Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

2016 - Een eigen gezicht en uitrustingsniveau

9 september 2016

april 2016 - Danny Broese
Sun Living Lido S 42 SL

Oorspronkelijk werd Sun Living gebouwd in Spanje onder de paraplu van Sun Roller. In 2007 nam Adria een deel van Sun Roller over en verhuisde de productie naar de fabrieken in Slovenië. In het najaar van 2008 was de première van de Sun Living modellen serie. Klaar om de Europese markt op te gaan. Sun Living is vergelijkbaar met Adria maar heeft een eigen gezicht en uitrustingsniveau.

“Hier heb je de sleutels, neem hem maar mee”, aldus Dirkjan Averesch van Averesch Campers in Rijssen. Dat gebeurt lang niet altijd dat een gloednieuwe camper voor een impressie wordt mee gegeven. Standaard heeft de half integraal Lido S 42 SL een twee liter motor met 115 pk onder de kap. Wij hadden in deze wagen de beschikking over de optionele 2.3 liter motor met 15 pk meer.

Tijdens de rit over mooie, bochtige wegen door het bos, valt op dat de semi-integraal met een lengte van 6.60 m een korte draaicirkel heeft en dus heel wendbaar is. De motor trekt de wagen, weliswaar zonder bagage, moeiteloos door alle versnellingen.

Hoe is het verder gesteld met de geboden techniek? De Lido S 42 SL is uitgerust met ABS (antiblokkersysteem) en EBD (elektronische remkrachtverdeling). Er is LED verlichting, mistachterlichten, verwarmbare buitenspiegels (optioneel) en een 12 volt eenheid, het zogeheten elektromagnetisch blok onder de bank. 230 aansluitingen vinden we bij de bedden in de hal en in de keuken. De (optionele) Truma Combi 6 zorgt voor de hete lucht. De vuilwatertank heeft een inhoud van 85 liter en de vers watertank 110 liter. Er kan 90 liter diesel in de brandstoftank. Een banden reparatie set is opgenomen in de veiligheidsuitrusting en de Truma is voorzien van een SecuMotion reduceerventiel.

En dan de cabine. Het luxe instrumentenpaneel, optioneel met aluminium afgewerkt, oogt mooi en de draaibare Captain Chairs (eveneens optioneel) zijn behoorlijk comfortabel. Het optionele beklede panorama venster is eigenlijk een must have. In de cabine hangen gordijnen aan de voor- en zijkanten. Jawel, ik zou zonder moeite uren achtereen met deze Sun Living kunnen rijden.

De badkamer is praktisch en comfortabel. Er is voldoende beenruimte bij het zitten op het toilet en de duim gaat omhoog voor wat betreft de douche ruimte. De hoogte van de wastafel is goed, ook die is goedgekeurd. Boven- en onderkasten zijn er voldoende, evenals dubbele haken. Een wc rolhouder heb ik niet gezien, maar die kan je eigenlijk niet missen. Aan het plafond is een ventilator gemonteerd.

De keuken oogt wat klein maar ziet er goed uit. Ik hou zelf van wat meer werkruimte. De opbergruimte is voldoende. Boven het driepits gasstel en de gootsteen bevindt zich een handige lichtbalk en eronder een ruime koelkast met vriesvak. De aangrenzende kast met rolluik is handig.

Onder de dinette vinden we een gedeeltelijke dubbele bodem. De zitplaatsen zijn comfortabel, de zitdiepte is prima net als de breedte. Samen met de draaibare stoelen is er voldoende ruimte voor 4 personen. Het voertuig heeft een ruime doorloop en rechts naast de ingang staat een ruime kast van 120 cm hoog en zo’n halve meter breed, voorzien van kapstokken en schoenenrek. Voor deze kast is een extra 5e zitplaats gecreëerd, die op zich handig is maar te ver van de tafel staat om een vorkje mee te kunnen prikken.

Achter in de Lido is de slaapkamer met enkele bedden die met een extra kussen snel is te transformeren naar een groot tweepersoons bed. De enkele bedden meten 200 x 85 en 190 x 85 cm. In de tweepersoons variant heb je daar nog eens 40 cm in de breedte bij. Het levert een mooi plekje op voor een logeetje. De matrassen zijn bijzonder comfortabel maar de afstand tussen hoofdkussen en de bovenliggende kastjes is een beetje krap. Een 230 V aansluiting zit aan het voeteneind en de leeslampjes zijn verstelbaar. Onder de gemakkelijk toegankelijke enkele bedden bevindt zich een ruime garage. Deze is van buitenaf, middels 2 deuren, bereikbaar.

Het degelijke interieur van de Lido S 42 SL is comfortabel en praktisch. Dat zelfde geldt voor de standaard polyester, hagelbestendiger, stootvaste opbouw. Met de krachtige motor en het Fiat Ducato chassis zijn goede prestaties op de weg gewaarborgd. Deze, beschikbaar gesteld camper, is exclusief verkrijgbaar bij Averesch Campers en kent een tal van reeds genoemde opties en nog veel meer waaronder: Oyster, luifel, radio/cd, fietsdrager etc. De Lido S 42 SL kost rijklaar 64.495 euro. De vanaf prijs van het basisvoertuig bedraagt 52.469,00 euro. Huren kan ook. Zie voor prijzen en mogelijkheden de site van Aversch Campers.

Sun Living, tel: 078 6158724 en www.sunliving.nl
Averesch Campers - www.avereschcampers.nl
Cor v/d Oever Camper & Caravan Center - www.caravancenter.nl
Travelsmaker.nl - www.travelsmaker.nl