Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

2012 - Bürstner Travel Van t 620 G

5 mei 2012

Paul Descamps - mei 2012
De Travel Van reeks van Bürstner bestaat uit slechts twee types; de t 571 G en de t 620 G. Het zijn halfintegrale campers gebouwd op Fiat Ducato met drie slaapplaatsen. Wij kozen voor de t 690 G omdat deze - in tegenstelling tot de t 571 G met een dwarsbed - is voorzien van twee enkele bedden. De derde slaapplaats is de omgebouwde zitgroep. De blauwe uitvoering trekt onderweg vast veel aandacht.

Exterieur
Met een totale lengte van 6,20 m mogen we de halfintegrale Travel Van t 620 G nog net tot de compacte campers rekenen. De blauwe kleur en het decorstuk in wit en donker blauw geven dit model een sportieve look. In combinatie met de aluminium velgen levert dat bewonderende blikken op.
Er zijn niet veel ramen. Dat hoeft ook niet want de meeste tijd brengt men door in de zitgroep en daar zorgen de dakluiken en de cabineruiten voor voldoende licht. Achterin is een garage waar gemakkelijk 2 fietsen in kunnen of een lichte motor. Verschuifbare verankeringsogen zijn voorzien. Achter een deurtje is de verwarming goed bereikbaar opgesteld. De garage rust op een verlaagd en verlengd chassis. Pas op met te zware stukken in de garage, de oversteek achter de wielen is lang en door het hefboom effect vermindert de druk op de voorwielen. Vertrekken op een natte helling of nat gras kan voor tijdelijke problemen zorgen. Een luifel in dezelfde kleur als het koetswerk zorgt voor schaduw of een droog plekje tijdens een bui. Via een elektrisch bediend trapje stappen we in de wagen.

Interieur
Men kan met drie personen op pad met de Travel Van t 620 G, maar het is ingedeeld voor twee. Achteraan zijn verhoogde één persoonsbedden uitgerust met comfortabele koudschuim matrassen. Tussen beide bedden kan men een plaat uittrekken om er één groot bed van te maken. Via twee treden, die als bergvakken dienen, zijn de bedden gemakkelijk bereikbaar. Onder het voeteneinde zijn brede kasten voor kleren of andere bagage. Tegen de achterwand tussen de bedden zijn kasten gemonteerd en enkele open bergvakken.
De TV is zo gemonteerd dat er vanuit bed nauwelijks naar te kijken is. Zo nodig kan een langere draagarm worden geplaatst. Boven het voeteneinde van het linker bed is een bergkast. In het baldakijn tegen de achterwand zijn 4 spots met afzonderlijk schakelaars. Grote ramen aan beide zijde in combinatie met de dakluiken zorgen voor een overvloed aan licht en lucht bij de zitgroep. Gordijndecorstukken zorgen voor een mooie omkadering van de ramen.
Zoals in vrijwel alle halfintegrale campers zijn de draaibare cabinezetels in het interieur geïntegreerd. De van armsteunen voorziene zetels zijn in de hoogte regelbaar voor een comfortabele zit aan tafel. Vanaf daar heeft men goed zicht op de TV tegen de badkamerwand. De Van t 620 G is lang genoeg voor een fatsoenlijke tafel in de zitgroep. Zonder verlengstuk biedt het voldoende plaats voor drie personen. Met het verlengstuk kunnen er nog een paar extra gasten aan tafel aanschuiven. De zitbank aan tafel en de tweede cabinezetel lenen er zich er prima voor. Op de van veiligheidsgordels voorziene zitbank in rijrichting is plaats voor twee passagiers.
Al werden er slechts spotlampjes gebruikt voor de tafelverlichting, ons hoort u hier niet over klagen. Vier regelbare spots staan op rails, zodat men ze kan draaien en verschuiven tot er geen vervelende lichtkringen meer te bespeuren vallen. Voor de gezelligheid hebben de ontwerpers voor witte gordijnen gezorgd die trapsgewijze omhoog kunnen. Een paar aangepast gordijnstukken zorgen voor de sfeervolle afwerking, dat is altijd één van de sterke punten van Bürstner.

Keuken
Tussen het bed en de buitendeur bleef nog net genoeg plaats over om een keuken te installeren. De drie gaspitten en de spoelbak zijn gecombineerd ingebouwd in één RVS geheel en worden afgedekt met twee afzonderlijke glazen platen. Onderaan, aan de linkerzijde, staat de Thetford koelkast en rechts heeft men drie laden waarvan één geschikt is voor bestek. In de bovenkasten, met deuren in twee kleurig houtdecor en handige handgrepen, zijn voorwaar zelfs schappen aangebracht. Drie spotlampen zorgen voor het nodige licht in de pannen. Om de culinaire voorbereidingen tot een goed einde te brengen zal de kok van dienst een beroep moeten doen op de tafel want het aanrecht zelf heeft weinig werkoppervlakte.

Flexobad
Sommige fabrikanten geven hun badkamers een naam, zeker als er wat flexibiliteit in zit zoals in die van de Travel Van t 620 G. Flexobad is hier zeer toepasselijk. Hoewel men in een toiletruimte weinig tijd doorbrengt krijgt het wel een flink deel van het interieur toegewezen, want klanten willen het nu eenmaal zo. Achter de wat bolstaande deur vinden we een knap uitgeruste natte cel, gedeeltelijk in hout en gedeeltelijk in witte kunststof uitgevoerd. Bij de eerste blik krijgt men eerst het draaibare toilet in beeld met genoeg ruimte voor de noodzakelijke armbewegingen. Erboven is een kast met geen bol- maar holvormige deur. Aan de linkerzijde staat een kast met dubbele deuren en een elegant wastafeltje met bijhorende waterkraan. Er boven een spiegel omkadert door een serie LEDjes. Door een kleine vergrendeling los te draaien draait het hele wasgedeelte naar rechts en komt er een douche in witte kunststof tevoorschijn.

Tenslotte
Voor twee personen is de Travel Van t 620 G in de uitvoering die wij van Caravan Centrum Emmeloord mee kregen een opmerkelijke camper. Hij oogt uitstekend en biedt veel comfort. Dat kost natuurlijk wel wat extra euro’s. De uitvoering was af fabriek uitgerust met een aantal pakketten die de prijs ongeveer 12.000 euro liet stijgen. Maar aanschaf van pakketten is niet noodzakelijk, de belangrijkste zaken zijn standaard natuurlijk aanwezig. De Travel Van t 620 G kan ook zonder of met één of meerder pakketten geleverd worden.

Informatie
Bürstner Nederland BV
Schutstraat 191-5
7907 CE Hoogeveen
Telefoon 0528-234834
www.buerstner.com

Beschikbaar gesteld door
Caravan Centrum Emmeloord
Bedrijfsweg 7
8304 Emmeloord
Tel: 0527 613438
www.caravancentrumemmeloord.nl

Dealers
Gelderse Caravan Centrale Barneveld www.geldersecaravancentrale.nl
Eurotrek Campers Coevorden www.eurotrek.nl
Meerbeek Caravans & Campers Doetinchem www.meerbeek.nl
Veneboer Caravans Drachten www.veneboer.nl
Caravancentrum Emmeloord Emmeloord www.caravancentrumemmeloord.nl
Kampeercentrum de Jong Hillegom www.kampeercentrumdejong.nl
Liba Campers Liempde www.libacampers.nl
Mobildrome & Partners Oud Gastel/Roosendaal www.mobiledrome.nl