Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

2011 - Adria Sonic i 700 SL

1 januari 2012

Paul Descamps - oktober 2011
Tijdens de Caravansalon van Düsseldorf in 2010 kende de Adria Soni de wereld première. Snel bleek er voldoende belangstelling te zijn voor de nieuwe camper. Na enkele detail wijzigen kon de Sloveense constructeur de productie op gang brengen. Gestart werd met een 7,40 m lang koetswerk op Fiat chassis en 3 verschillende indelingen.

Exterieur
Wij kozen voor de Sonic i 700 SL gebouwd op een Fiat Ducato. Dit model heeft een 3 l motor en automatische versnellingsbak, optionele zaken die het rijcomfort verhogen. Het koetswerk heeft helemaal rondom hagelbestendige polyester buitenbekleding. De koplampen zijn gevat in een grijze naar achter lopende decorlijn en de donkere kleur van de brede luchthapper waarin de dagrijlichten zijn verwerkt geven dit model een wat agressieve snoet. De brede rok langs de flanken heeft dezelfde grijze kleur en samen met de donker getinte ruiten zorgen ze voor een gepaste afwisseling op de witte flanken. Achteraan is een vanaf beide kanten bereikbare garage. In de garage zijn verschillende ankerringen voorzien en verscholen achter een deur staat de Truma verwarming bereikbaar opgesteld.

Interieur
De ontwerpers van Adria hebben met de Sonic een mooi stukje vakmanschap afgeleverd. De kleuren van de kussens, het warme houtdecor en de talrijke lichtpunten vullen elkaar schitterend aan. Als indeling heeft de i 700 SL een klassieke uitvoerig, achterin 2 enkele bedden, vooraan en zitgroep en tussen het slaap en zitgedeelte de keuken en badkamer. Zoals in bijna alle integralen is de zitgroep in de stuurcabine geïntegreerd. De Aguta cabine zetels hebben armsteunen en bieden een comfortabele zit tijdens het rijden. Ze zijn bekleed met leder en stof zoals de kussens van de zitgroep. Het tafelblad van 0,70 x 0,86 m wordt gedragen door een hydraulische poot en is in alle richtingen te verschuiven. Voor voldoende doorgang van en naar het woongedeelte is dit ook wel nodig.
Een L-zitgroep oogt altijd zeer mooi, de adder zit gewoonlijk onder de tafel waar voeten en benen over beperkte ruimte beschikken als er meer dan twee reizigers rond de tafel scharen. Het korte deel van de L kan weggenomen worden om 2 comfortabele zitplaatsen met veiligheidsgordels in de rijrichting te creëren.
Overdag leveren de ramen rondom voldoende licht en bij avond mogen we zeker niet klagen. Achterin de Sonic zien we 2 enkele bedden, één van 1,82 m en het andere is 1,98 m lang. Langere zwervers kunnen het middenstuk dicht leggen en krijgen daardoor overdwars een 2,08 m lang bed. Met 3 treden klim je eenvoudig in en uit de enkele bedden. Links en rechts onder de voeteinden zijn bergvakken waarvan de linker met een aluminium rolluik is af gesloten. Voor grote bagage is een deel van de lattenbodem weg te nemen. Een stel dikke matrassen zorgt voor een zalige nachtrust. Tegen de achterwand zijn over de volle breedte bovenkasten waarvan de middelste zelfs een schap heeft. Aan het voeteinde van het korte bed is een kleerkast met lade. Voor beide slapers is een verstelbaar spotje beschikbaar. Een tweede slaapstee van 1,40 x 1,82 m bevindt zich tegen het plafond van de stuurcabine. Met een druk op een knop daalt of stijgt het zonder enige inspanning. Voor we naar de keuken stappen in het centraal gedeelte valt onze blik op de knap uitgevoerde bovenkasten. Ze hebben gebogen deuren met onderaan een brede beige boord en brede gemakkelijk te bedienen handgrepen met geïntegreerd slot. Bovenaan is een lichtband die zowel de inhoud van de kast verlicht als voor sfeerverlichting in het woongedeelte zorgt.

Badkamer
Verborgen achter een degelijke deur met een drievoudige vergrendeling komt een praktisch ingerichte natte cel tevoorschijn. In de linkerhoek is een draaibaar Thetford wc gebruiksvriendelijk opgesteld. Wassen aan het tafeltje kan zonder problemen al hadden wij het tafeltje graag iets hoger gezien. Onderaan is een kast afgesloten met rolluik en boven zien we een kwart ronde kast. Beiden geschikt voor redelijk wat toiletgerief. De hoekspiegels geven een prachtig beeld van de werkelijkheid. Rechts is een douchecel met een, steeds van kleur veranderende in de zijwand ingebouwde, lichtzuil. Het hoeft niet altijd een lichtspel te zijn het kan ook worden ingesteld op gewoon licht. Het leuke kleuren spel kan alleen als de wagen aangesloten is op 230 Volt stroomnet.

Keuken
Deze keuken is niet de blikvanger van de Sonic i 700 LS maar ze past uitstekend in het interieur. Wie van uitgebreid kokkerellen houdt zal zich wat beperkt voelen vooral wat betreft het werkoppervlakte. Aan de rechter zijde wordt een heel stuk ingenomen door de diepe vierkante spoelbak, weliswaar afgedekt, maar je hebt regelmatig spoelwater nodig zodat dat niet echt handig is. Achteraan is een afvalbakje aangebracht en tegen de wand een kruidenrekje. Links staat in het zwart uitgevoerde Dometic kookfornuis, met drie verschillende gaspitten, er onder is een bakoven en nog lager een flessenkast. In de rechterarm van de L zijn twee laden en een besteklade. Op de kop van de scheidingswand tussen keuken en zitbank is een leuke lichtband verwerkt. Er boven is een kast met zwarte halfronde acryl glazen deuren om wijn- en andere glazen in te hangen. Dan blijft er nog de mooie maar wat klein uitgevallen bovenkast van de keuken en een luidruchtige ventilator drijft de keukengeurtjes naar buiten.

Tenslotte
Met de Sonic i 700 LS brengt Adria weer een knap stukje vakmanschap op de campermarkt. Deze camper biedt niet alleen een mooi en doordacht uiterlijk, het schitterende interieur mag gezien worden. Vier reizigers kunnen beschikken over volwaardige zit-en slaapplaatsen. Voor rijplezier is de 3 l dieselmotor gekoppeld aan een automatische zes versnellingsbak.

Informatie en verkoopadressen
Adria Benelux
Calandstraat 17
3316 EA Dordrecht
Tel: 078 6181818
www.adria.nl
www.adria-mobil.com

Dealers

  • Kampeer Centrum Budel Budel www.kampeercentrumbudel.nl
  • Buscamper Nederland Culemborg www.buscamper.nl
  • Caravanbedrijf Duijndam Delft www.ddcaravans.nl
  • Henk Pen Caravans Haaksbergen www.henkpen.nl
  • Stijkel Campers Harderwijk www.stijkelcampers.nl
  • Mijts Caravans & Campers Heerhugowaard www.mijtscaravans.nl
  • Camper & Caravancenter Cor vd Oever Herpen www.caravancenter.nl
  • Holtkamp West Nieuwegein www.holtkamp-west.nl
  • Mobildrome & Partners Oud Gastel www.mobiledrome.nl
  • De Roo Campers Stadskanaal www.deroocampers.nl