Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

2010 - Eura Mobil Terrestra T 700 EB

5 mei 2010

In Campertesten prettig leesbare verhalen van technisch redacteur Paul Descamps. Hij bekijkt nieuwe en bestaande campermodellen en geeft op geheel eigen wijze zijn bevindingen weer.

Door Paul Descamps - mei 2010
De Terrestra T 700 EB behoort tot de goedkoopste serie van Eura Mobil. Toch spreken we niet van een instapmodel. De Terrestra gaat als een volwaardige camper door het leven met hier en daar iets minder franje. Een stel dat graag over wat meer levensruimte beschikt zal zich in dit halfintegrale model uitstekend thuis voelen
.

Exterieur
Op het dakluik in de stuurcabine, de gekleurde rok rondom en de omhoog schietende decorstukken na, valt de TT 700 EB niet zo erg op. De kwaliteit zit onder de polyester hagelbestendige buitenplaat verstopt. De hoekverbindingen zijn schroefloos en worden in elkaar gehouden door speciaal voor dit doel ontwikkelde profielen en lijm. Samen vormen ze een stabiel monoblok zonder één stukje hout. De dubbele bodem vormt een doorlopende opbergruimte waarin watertanks en elektronica een onderkomen vinden. Waterpomp en afvoerkranen vinden er hun plaats om bevriezing gedurende de wintermaanden te voorkomen. Het geheel wordt gedragen door een Fiat Ducato basisvoertuig met een laag en breed AL-KO chassis.

Interieur
In tegenstelling tot de meeste campers gaat de aandacht bij het binnenstappen van de Terrestra onmiddellijk naar de vloer. De parkettekening heeft sterk variërende kleuren bovendien bedekt het ook de drie treden naar het bed. Het is wat ongewoon maar niet onaardig. Resultaat hierdoor is wel dat de loopruimte langer lijkt. Eenmaal binnen voelen we de robuustheid aan van het meubilair, dat wordt nog versterkt door het warme donker houtdecor.
Eura Mobil heeft iets minder ruimte voorzien voor bewegingsvrijheid. De bespaarde ruimte komt ten goede aan het zitten en liggen. En gelijk hebben ze, in een camper zit en lig je meer dan dat je erin rond loopt. Zeker in dit type dat een comfortabel onderkomen biedt aan 2 personen.
De ontwerpers hebben er rekening mee gehouden dat ook lange zwervers graag met een camper op vakantie gaan. Een basketbalspeler kan zich misschien nog niet behaaglijk uitstrekken op een van de enkele bedden, maar iemand van 2 meter kan languit van de ruimte genieten. Zijn partner moet wel iets kleiner zijn. De 90 cm brede koudschuim matrassen, ondersteund door een lattenbodem, waarborgen zalige nachten. Is het tijd om te knuffelen, dan creëer je een bed van bijna 2 x 2 meter door een plank uit te schuiven en hier een bijkomend stuk matras op te leggen. Omdat de Terrestra T 700 EB met een garage is uitgerust liggen de bedden vrij hoog. Met de 3 treden zijn ze echter probleemloos te bereiken.
Rondom in de slaapkamer zijn bovenkasten aangebracht. Het vraagt redelijk gespierde vingers om de deurtjes open te klappen, om de heel eenvoudige reden dat er dezelfde krachtige scharnieren zijn gemonteerd als bij de meer dan dubbel zo grote andere kastdeuren. Zij zullen zeker niet open vliegen tijdens een ‘wilde’ rit. Onder het voeteinde van beide bedden zijn goed bereikbare kleerkasten voorzien met veel inhoud. Voor ieder is er een draaibaar leeslampje aan de onderkant van de dakkast gemonteerd.
Dan gaat onze aandacht naar de ruim bemeten zitgroep. Achter de chauffeurszetel is een L zitbank goed voor 2 personen. Meer is lastig omdat gezonde reizigers 2 benen en evenveel voeten onder tafel moeten krijgen. Er kunnen nog een stel reizigers in de cabinezetels plaats nemen en da is er nog een plaats op de zitbank naast de buitendeur. Alle zitplaatsen zijn geschikt om iets te drinken, een kop koffie of een borrel. Eten wordt lastiger, want voor 5 borden en al wat erbij hoort is geen plaats op het verschuifbare tafelblad. Laten we ons daarom beperken tot 3 culinaire genieters.
Zit- en rugkussens voelen comfortabel aan en de verhouding zit/tafelhoogte is voor ons perfect. De zijzitbank achter de chauffeurszetel kan men gedeeltelijk wegnemen om 2 plaatsen met veiligheidsgordels in de rijrichting te creëren. In deze zitbank heeft de watertank haar vaste plaats. In de kleine zitbank ontdekken we de, onder een plaat verborgen, verwarming. Er blijft plaats genoeg over voor bagage.
Aan daglicht is helemaal geen gebrek, daar zorgen de 2 grote dakluiken voor. Meer naar achter toe zijn de dakluiken en vensters wat kleiner, maar daar is minder licht nodig. Als de zon achter de horizon verdwijnt en we een beroep doen op het kunstlicht dan hebben we voldoende licht op de tafel om zelfs de kleine lettertjes van spelregels te lezen. De verbinding van de woonruimte naar de stuurcabine is knap afgewerkt zodat de overgang bijna niet wordt opgemerkt.

Keuken
Voor de keuken blijft nog net genoeg plaats over om in het beige gekleurde aanrecht 3 gaspitten en de ronde spoelbak te integreren. De pitten staan ver genoeg van elkaar om er redelijk grote pannen op te kunnen zetten. Onderaan het kloeke keukenblok zijn laden, alle met een lange handgreep die als handdoekhanger kunnen dienen. Een lange lamp zorgt voor een heldere blik in de pannen. Tussen bed en keuken is de koelkast geplaatst. Naar onze mening was het handiger geweest als de koelkast hoger was geplaatst, bijvoorbeeld met de legkast eronder.

Badkamer
De natte cel is niet alleen mooi, het is nog praktisch ingericht ook. Alleen de zijwand en de stabiele deur zijn in hout uitgevoerd, de rest in kunststof met leuke kleuren. In de hoek staat het nogal hoog opgesteld toilet. Daar omheen kronkelt zich als het ware een deel van de kast met het wasbakje. Aan de rechterkant is de douchecel met 2 halfronde deuren. Voor de bodem heeft men grijze kunststof genomen met voldoende groeven voor een snelle afvoer van het water.

Tenslotte
Met de Terrestra T 700 EB zet Eura Mobil een knap stukje vakmanschap op wielen. Het meubilair kan stevige rukken verdragen, het geeft geen krimp. Er is een zeer goed bruikbare natte cel en men hoeft niet bang te zijn om ten minste in één bed in een kronkel te moeten slapen.

De Terrestra reeks bestaat uit 6 types. Aan de voorkant hebben ze allen nagenoeg hetzelfde uiterlijk. De varianten zijn achteraan te vinden en ook in de lengte van de campers. Er zijn modellen met een dwars bed, enkele bedden of een eilandbed. Voor elk wat wils. De klant kan verder kiezen uit verschillende motoren en behalve het Tour-uitrustingspakket of het Cabine comfort pack is er nog keus uit andere toebehoren.

Van Slingerland Campers BV
Ind. Ekkersrijt 3010
5692 CA Son
Tel: 0499 477456
www.vanslingerland.nl