Camperkrant
Camperkrant
Alles over campers!

De Alblasserwaard en Vijfheerenlanden zijn zeer aantrekkelijk voor (verblijfs)toeristen en dagbezoekers. Toeristen zijn omgekeerd interessant van de regio. Zij dragen bij aan het in stand houden van voorzieningen maar ook aan de economie van de regio. De omzet die door het toerisme wordt gegenereerd kan sterk stijgen door de toename van het verblijfstoerisme. Een oplossing voor het gebrek aan accommodatie kan het realiseren van camperplaatsen zijn. Camperaars zijn vaak de ‘verkenners’, die voor de verblijfstoerist uit gaan.
Zij hebben eigen promotiekanalen om de locaties bekend te maken, geven daarop meningen over de omgeving en bevelen plekken aan elkaar aan. Een omgeving is echter pas interessant voor een camperaar als er meerdere locaties in een regio beschikbaar zijn, zodat hij niet het risico loopt ’s avonds nergens terecht te kunnen. In Nederland zijn 66.000 campers geregistreerd, in Europa 500.000. In Nederland, en met name West-Nederland, is het aantal camperplaatsen ver achter gebleven t.o.v. de ontwikkeling in andere Europese landen.

Campererf
De VVV Zuid-Holland Zuid is samen met de agrarische natuur- en landschapsvereniging Den Hâneker en de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) op zoek gegaan naar een passende oplossing voor de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. De oplossing is gevonden in de vorm van een Campererf: een kleinschalige camperlocatie op een landelijk gelegen erf. Begin april vond de eerste informatiebijeenkomst plaats en dankzij de medewerking van gemeenten zijn de eerste 13 Campererven eind mei al geopend. Op www.campererf.nl is de folder met de eerste Campererven te downloaden.